Προβολή αναπάντητων δημοσιεύσεων | Προβολή ενεργών θεμάτων Τώρα είναι 21 Μαρ 2019, 09:56Απαντήστε στο θέμα  [ 2 Δημοσιεύσεις ] 
 Παραίτηση Ιωσηφίδη 
Συγγραφέας Μήνυμα
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 20 Αύγ 2008, 17:42
Δημοσιεύσεις: 339
Τοποθεσία: Καλαμαριά
Απάντηση με παράθεση
Ανακοίνωση από την ΠΑΕ:
Παράθεση:
Αγαπητοί φίλοι Απολλωνιστές, στα μέσα Ιανουαρίου 2009, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς πήρε την πρωτοβουλία και συγκάλεσε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς σύσκεψη των φορέων, που δραστηριοποιούνται γύρω από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η σωτηρία της Π.Α.Ε. Απόλλων, η οποία βρισκόταν στα πρόθυρα διάλυσης και υποβιβασμού στην Δ Κατηγορία. Εκεί αποφασίστηκε η προσφυγή στο Πρωτοδικείο για τον διορισμό Διοικητικού Συμβουλίου με εξάμηνη θητεία, γνωστού στους Καλαμαριώτες ως «Επιτροπή σωτηρίας».

Επίσης, το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα μέτρα στήριξης για τη σωτηρία του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Να ζητήσει άμεσα τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης από την Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς με τα παρακάτω θέματα:

α) Να γνωστοποιηθεί η μετοχική σύνθεση της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας

β) Να γνωστοποιηθεί ο κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών

γ) Να γίνει γνωστός ο ισολογισμός και ο οικονομικός έλεγχος του 2008 και να γίνει ενημέρωση για τα οικονομικά της Π.Α.Ε. της τρέχουσας διαχειριστικής περιόδου

δ) Να ενημερωθεί ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμαριάς για τον προγραμματισμό - σχεδιασμό και τις προθέσεις των διοικούντων της Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καταθέσει αυτοπροσώπως την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα γραφεία της Π.Α.Ε. Απόλλων Καλαμαριάς την αμέσως επόμενη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μετά από 45 ημέρες διαδικαστικών ενεργειών, την 5η Μαρτίου 2009, μετά από προσφυγή του Δήμου Καλαμαριάς, το Πρωτοδικείο διόρισε Διοικητικό Συμβούλιο με τους εξής:

α) κ. Γιάννη Ιωσηφίδη, ιατρό, β) κ. Χάρη Τσομίδη, επιχειρηματία, γ) κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, Γενικό Γραμματέα του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, δ) κ. Κώστα Βιόπουλο, Πρόεδρο Συλλόγου Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, ε) κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο, Επιχειρηματία, στ) κ. Παναγιώτη Κουρτίδη, εκπρόσωπο του Συνδέσμου φιλάθλων Club Rossoneri και ζ) κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, παλαιό έφορο στον Απόλλωνα.

Βέβαια, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά από τις αρχές Φεβρουαρίου αντιμετωπίζοντας τα επείγοντα προβλήματα του Συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Γιάννης Ιωσηφίδης, Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Κουρτίδης, Β Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος στην ΕΠΑΕ: Χάρης Τσομίδης, Εφορος ποδοσφαιρικού τμήματος: Βασίλης Παπαδόπουλος και Μέλη: Κώστας Βιόπουλος, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιώργος Γιαννόπουλος.

Το πρώτο που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν οι προσφυγές ποδοσφαιριστών από παλαιότερες χρήσεις και η έκπτωση εγγυητικής της συμμετοχής της ομάδας μας στο Πρωτάθλημα. Ηταν ορατός ο κίνδυνος, από τον Φεβρουάριο, να τιμωρηθεί η ομάδα με την αποβολή της από το Πρωτάθλημα με συνέπεια να υποβιβαστεί στη Δ Εθνική.

Βέβαια, δεν είναι τυχαίο ότι την επόμενη μέρα από την οποία οριστήκαμε Διοίκηση, έσκασαν όλες οι προσφυγές των ποδοσφαιριστών, αλλά και το γεγονός ότι ο κάθε απίθανος ζητούσε να εισπράξει τα χρήματα, που ο σύλλογος φερόταν να του χρωστά. Φαίνεται ήταν πολλοί αυτοί, που επιθυμούσαν την καταστροφή του συλλόγου.

Τη στιγμή που η ομάδα είχε εγκαταλειφθεί από όλους, τη στιγμή που αλόγιστες χρήσεις των φερόμενων ιδιοκτητών την είχαν οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής, πήραμε την απόφαση, ενάντια σε όσους έβλεπαν ως μοναδική σωτηρία τον υποβιβασμό στη Δ Εθνική, να κρατήσουμε τον Σύλλογο στη Β Εθνική και σήμερα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι τα καταφέραμε.

Κρίνοντας, λοιπόν, ότι πέτυχα στον στόχο που έθεσα εξ αρχής και αντιλαμβανόμενος ότι η αδιαφορία των οικονομικά δυνατών θα συνεχιστεί, δηλώνω ότι παραιτούμαι από την Προεδρία του Δ.Σ. καθώς και το ότι θα σταθώ δίπλα στη Διοίκηση.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους στον Σύλλογο για τη βοήθειά τους, αλλά και τους φιλάθλους που μου συμπαραστάθηκαν και ήταν οι μοναδικοί σε αυτήν την προσπάθεια. Πρέπει, επίσης, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για την καθοριστική συνεισφορά τους στη σωτηρία της ομάδας και την παραμονή του Συλλόγου στη Β Εθνική.

Θα ήθελα να δηλώσω ευτυχής για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε, αλλά και απογοητευμένος από τη συμπεριφορά και την αντιμετώπιση που έτυχα από τους οικονομικούς παράγοντες της Καλαμαριάς.

Δηλώνω ότι παραμένω ενεργός συμπαραστάτης του Απόλλωνα, όμως πιστεύω ότι χωρίς την κατοχή του μετοχικού κεφαλαίου, η προσπάθεια για την ανόρθωση του Απόλλωνα δεν έχει βάση στήριξης. Και αυτό έχει άμεση σχέση με την αντιμετώπιση των τεραστίων οικονομικών προβλημάτων που συσσώρευσαν στις πλάτες της Π.Α.Ε. οι διάφοροι ψευτο-επενδυτές με την συνδρομή παρασκηνιακών ενεργειών στην μετοχο-ιδιοκτησιακή σκυταλοδρομία, που ξεκίνησε με την αποχώρηση του Δαμήλου.

Ολες οι προσπάθειές μας για την απόκτηση των μετοχών ήταν κουραστικές, αναποτελεσματικές, αλλά έτυχαν και τακτικές παγίδευσης και πονηρών συμπεριφορών εκ μέρους των υπευθύνων της τραγωδίας. Τώρα πλέον πρέπει να υιοθετηθούν άλλες τακτικές και ο κόσμος της Καλαμαριάς να στραφεί προς την πολιτεία, η οποία έχει υποχρέωση απέναντι στον Απόλλωνα, αλλά και που δεν είναι αμέτοχη σε όσα συνέβησαν στον Σύλλογο. Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει το μέγεθος των ευθυνών που της αναλογεί για όσα τραγικά έχει υποστεί ο σύλλογος με την ανοχή της και να δώσει λύσεις. Ας βρει τον τρόπο.


Με εκτίμηση, Γιάννης Ιωσηφίδης, 27-5-2009, Καλαμαριά

_________________
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ


28 Μάιος 2009, 19:09
Προφίλ WWW
Διαχειριστής
Διαχειριστής
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: 20 Αύγ 2008, 17:42
Δημοσιεύσεις: 339
Τοποθεσία: Καλαμαριά
Απάντηση με παράθεση
Δημοσίευση 
Την παραίτησή του από την προεδρία της ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς, υπέβαλλε ο Γιάννης Ιωσηφίδης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η προσωρινή διοίκηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης. Παράλληλα, έγινε ένας μίνι απολογισμός της τρίμηνης παραμονής της στα κοινά του Απόλλωνα.

Ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Γιάννης Ιωσηφίδης στην ομιλία του προς τους εκπρόσωπους Τύπου ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και δάκρυσε δύο τρεις φορές, υπέβαλλε την παραίτησή του, γιατί δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και άνοιξε το δρόμο στους υποψήφιους επενδυτές να εισχωρήσουν στη διοίκηση! "Η αποστολή μου έχει λήξει. Εχω υποβάλει την παραίτηση μου και η κίνηση δεν είναι τυχαία. Η σκέψη με βασάνισε πολύ το τελευταίο διάστημα. Δεν έχω τη δυνατότητα να συνεχίσω οικονομικά και δεν φεύγω σαν φυγάς. Το παιχνίδι χοντραίνει όσον αφορά τα οικονομικά και υπάρχουν άνθρωποι που θα συνδράμουν σε αυτόν τον τομέα και έχουν την οικονομική επιφάνεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωσηφίδης.

Παράλληλα ευχαρίστησε τόσο τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, Χριστόδουλο Οικονομίδη όσο και το Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη βοήθεια τους, ενώ άφησε αιχμές για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη καθώς δεν πήρε οικονομική βοήθεια που του είχε υποσχεθεί. "Ο υφυπουργός Αθλητισμού μου υποσχέθηκε 100.000 ευρώ πρόσφατα σε μία συνάντησή μας, χρήματα τα οποία δεν είδαμε ακόμα" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωσηφίδης. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος του Απόλλωνα, προανήγγειλε ότι μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (1/6) θα γίνει γνωστό το καινούργιο διοικητικό σχήμα.

Στη συνέντευξη της προσωρινής διοίκησης αίσθηση προκάλεσε η είδηση του ύψους των χρεών που ανέρχονται σε 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Τσιμπανάρης που έκανε τον διαχειριστικό έλεγχο αποκάλυψε τα επιβεβαιωμένα χρέη... "Είναι ένα εκατομμύριο ευρώ στην εφορία χωρίς τις προσαυξήσεις, 180.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 600.000 στους προμηθευτές". Αν σε αυτά προσθέσουμε και τις 700.000 ευρώ στις προσφυγές των ποδοσφαιριστών και τα λεφτά που έχουν να παίρνουν οι νυν παίκτες, η τρύπα ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ" τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιμπανάρης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Χάρης Τσομίδης. ήταν καυστικός στις δηλώσεις του. Ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα Τόνισε ότι οι μετοχές πρέπει να βρίσκονται στα χέρια του κ. Κρητικού, του οποίου η εταιρία (σ.σ. JSM) είναι «μαϊμού»!

"Όταν πρωτοπήγα στην ΕΠΑΕ όλοι γελούσαν μαζί μας και μας έλεγαν καλώς τους... καραγκιόζηδες", επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τις επαφές που είχε με τον πρώην μεγαλομέτοχο, Ηλία Δαμήλο: "Μας υποσχόταν θα κάνει τα πάντα για να επιστραφούν οι μετοχές στην ομάδα. Τις μετοχές πρέπει να τις έχει ο κ. Κρητικός, του οποίου η εταιρία αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο ένα ΑΦΜ".

πηγή: http://www.athlitiki.gr/vortal/content/ ... 0/lang,el/

_________________
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΟΝΤΟΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ


30 Μάιος 2009, 18:11
Προφίλ WWW
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
Απαντήστε στο θέμα   [ 2 Δημοσιεύσεις ] 

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron